Gezondheid en Voeding

Shirt Don't Momoa Doing Except Aquaman I Like Anything Today Jason Feel lTKJcuF31

Over gezonde voeding, bewustzijn en een prettige manier van leven.

Gezonde voeding vermindert depressie

door | 1 Reactie In categorie: Geneeskrachtig, Gezonder leven, Preventief

Gezonde voeding is de basis van een goede gezondheid, ondanks dat de huidige medische wereld helemaal niet bezig is met voeding komt er toch steeds meer onderzoek naar de relatie tussen gezonde voeding en allerlei ziektes of aandoeningen. Dit specifieke onderzoek toont aan dat er een relatie is tussen een gezond voedingspatroon en het daarmee verminderen van depressieve symptomen, gezonde voeding met met veel verse groenten, olijfolie, granen, fruit, vis, peulvruchten en vooral ook minder suiker en onnatuurlijke vetten.

Er komt steeds meer bewijs dat voeding een beschermende rol speelt in de ontwikkeling van depressie en depressieve symptomen. ‘Gezonde’ voedingspatronen zijn mogelijk gerelateerd aan minder depressieve symptomen, terwijl ‘ongezonde’ voedingspatronen die vooral bestaan uit suikerrijke en vetrijke voedingsmiddelen waarschijnlijk geassocieerd zijn met meer depressieve symptomen.

depressie komt relatief vaak voor in Nederland, zon 20% heeft er ooit mee te maken gehad en, vrouwen meer als mannen en vooral mensen mensen tussen de 18 en 24 jaar en de gemiddelde duur is 6 maanden. In het totaal zijn het zo’n 800.000 mensen die last hebben van depressie en er zijn 1,1 miljoen mensen die antidepressiva gebruiken in  Nederland. Depressie staat daarmee al jaren in de top 5 van hoogste ziektelast, hoogste ziektekosten en grootste veroorzakers van arbeidsverzuim.

Wat is dan gezonde voeding bij depressie?

Genoeg reden voor heel wat mensen om over te stappen naar gezonde voeding. Maar de vraag is: wat is gezonde voeding? In mijn ogen is nooit echt moeilijk, laat vooral alle suikers, bewerkte koolhydraten en vetten achterwege, eet meer natuurlijke vetten, zoals in het ketogeen dieetZwart By SendraMt Van Leren 37Maat Laarzen Warmer Ruiter Paul DYW2IH9E en verse het liefst biologische groente, olijfolie, granen (volkoren en niet te veel), fruit, vis, peulvruchten. Eigenlijk ook een beetje zoals het Pioppi dieet. Gewoon eten met je gezonde verstand.

Er zijn meer onderzoeken die gezonde voeding en vermindering van depressie aan elkaar koppelen:

 • Uit een Australische studie blijkt dat een anti-inflammatoire voeding, voeding die tegen onstekingen werkt, het risico op een depressie verlaagt. (bron)
  Anti-inflammatoire voedingsstoffen zijn o.a. kurkuma, gember, avocado, bessen, fruit, groenten, olijfolie, vette vis, ui en knoflook, groene thee en paddenstoelen.
 • Uit een grote Amerikaanse studie blijkt dat volwassenen die 20 g of meer voedingsvezels per dag innemen, minder depressieve symptomen vertonen dan de groep met een lagere voedingsvezelinname. (bron)
 • Hoog suikergebruik, of eigenlijk alle bewerkte (witte) koolhydraten, vergroot risico op depressie volgens een onderzoek van het University College London (bron)
  Mannen met een hoge suikerconsumptie van meer dan 67 gram per dag, hebben 23% meer risico op het ontwikkelen van psychische stoornissen.
 • Magnesiumsuppletie kan depressie en angst verminderen, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Een voordeel ten opzichte van antidepressiva is dat Magnesium, zoals bijna alle supplementen, geen bijwerkingen heeft en dan kun je van de meeste medicijnen niet zeggen. (bron)

Link tussen darmflora en depressie (update 21-2-2019)

Mensen met een depressie blijken in hun darmen bepaalde bacteriën te missen. Dat heeft een team van Vlaamse wetenschappers ontdekt. Daarmee is nu eindelijk hard bewijs gevonden er is wel degelijk een verband tussen darmflora en je mentale gezondheid.

In ons eigen lichaam zitten zo’n 100.000 miljard bacteriën in onze darmen alleen al. Onze darmbacteriën zijn niet alleen belangrijk voor de werking van onze darmen, ze spelen ook een rol bij de werking van het immuunsysteem. En onze darmflora heeft zelfs effect op onze hersenen en ons gedrag.

Dialister en Coprococcus, zijn de bacteriën die ontbreken bij mensen die depressief zijn. Dit zijn beide bacteriën die stoffen produceren die ontstekingen onderdrukken. Daarmee is depressie gelinkt is aan een ontsteking van het zenuwstelsel.Van darmbacteriën is bekend dat ze chemische stoffen kunnen produceren die inwerken op ons zenuwstelsel, zoals dopamine en serotonine, zogenaamde neurotransmitters, stoffen die dienen voor een goede werking van het zenuwstelsel. Dus darmbacteriën kunnen ons gedrag zouden beïnvloeden. (bron)

Medicatie van de toekomst lichaamseigen darmbacteriën

Dus depressie wordt veroorzaakt door een verstoring van de darmflora, al is dit nog niet helemaal zeker, maar er zijn wel sterke vermoedens. Die ontbrekende bacteriën zou je dan weer kunnen toevoegen bij mensen die daar een gebrek aan hebben. Je kunt dan lichaamseigen bacteriën inzetten als medicijn. Wat natuurlijk veel beter is dan de veelal gebruikte chemische varianten die eigenlijk niets echt oplossen en heel vaak bijwerkingen hebben

Knoflook is gezond en zo maak je ze op de juiste manier klaar

door | 1 Reactie In categorie: Antioxidanten, Geneeskrachtig, Voeding

Knoflook bevat allicine zorgt ook voor de specifieke geur en smaak van knoflook. Allicine wordt door je lichaam weer omgezet in sulfienzuur, wat de gezonde werking teweegbrengt. Allicine werkt weerstandverhogend en gaat infecties en schimmels tegen. Ook heeft knoflook een bloeddruk- en cholesterolverlagend effect. Knoflook verlicht allergieën en zuivert het je bloed. Knoflook bevat een grote hoeveelheid vitamine C.

Uit onderzoek is gebleken dat knoflook tegen minstens vijf vormen van kanker beschermt: prostaatkanker, slokdarmkanker, maagkanker, colonkanker, eierstokkanker en borstkanker.

Hoeveel knoflook moet je eten?

Je kunt natuurlijk zo veel eten als je wilt maar 1 teentje per dag is al voldoende voor een goede werking. Eet wel echt verse knoflook en maak het op de juiste manier klaar, zoals hieronder beschreven.

De beste manier om knoflook te eten

Om de stof allicine uit knoflook optimaal te benutten is het slim om knoflook klaar te maken voordat je gaat koken. Zo’n 10 minuten voordat je het gaat gebruiken even kapot drukken, ik doe dit in een stenen vijzel gekocht bij de toko, hierdoor komt de stof allicine het beste en meeste vrij. Meer dan bij snijden.

De meeste mensen gooien de knoflook gelijk in de hete olie maar dat laat de stof allicine vervliegen. Dus ik voeg mijn knoflook pas aan het einde toe. Eet de knoflook rauw, in kleine stukjes, voor het beste effect.

Waterkers en broccoli doden kankercellen binnen 24 uur

door | 4 Reacties In categorie: Geneeskrachtig, Super FoodsShirt Don't Momoa Doing Except Aquaman I Like Anything Today Jason Feel lTKJcuF31, Voeding

Waterkers en broccoli doden kankercellen binnen 24 uur, het is toch wonderlijk hoe goed de natuur voor ons zorgt. En het enige wat je hoeft te doen is gezond en gevarieerd te eten. Waterkers en broccoli, wij eten bijna iedere week broccoli maar eigenlijk zelden waterkers.

Uit recente studies blijkt dat de beide kruisbloemigen waterkers en Broccoli het risico van verschillende soorten kanker verminderen en waterkers gaat beschadiging van het DNA tegen. Deze twee groenten bevatten glucosinolaten dat zijn fytochemicaliën die isothiocyanaten produceren, dit is wat de groenten hun anti-kanker effecten geeft. In waterkers zit zelfs een stof die de communicatie tussen de tumoren en het weefsel in je lichaam tegengaat en dat voorkomt meer groei.

Waterkers en broccoli doden kankercellen binnen 24 uur

Als je waterkers en broccoli goed kauwt produceert het fenantryl isothiocyanaat (PEITC). Hoge niveaus van de stoffen werken preventief tegen kanker het gaat dan niet alleen de tumoren tegen maar ook de stamcellen.

Tales T Kick From Vicarage French Shirts The — iukZOwPXT

Chemotherapie kan er voor zorgen dat een tumor weg gaat maar de stamcellen blijven meestal aanwezig en daardoor kunnen de tumoren terug komen. Het behandelen van de kanker stamcellen met PEITC dood de stamcellen binnen 24 uur. Dus om preventief iets tegen kanker te doen kun je met regelmaat waterkers en broccoli eten, de wonderen der natuur.

Eten en bereiden van waterkers en broccoli

Waterkers kun je zelf kweken en komt ook in de natuur voor. Je kunt het rauw eten en heeft een beetje peperachtige smaak. Het groeit vrij gemakkelijk als je het maar nat houdt, en het heeft veel vitaminen en mineralen.

Broccoli kweek in mijn eigen groentetuin en anders koop in die op de biologische markt in Den Bosch. Ik heb deze wel eens rauw gegeten maar dat vind ik te sterk, in kook ze nu korte tijd en eet ze dan op.

Waterkers en broccoli zijn beide een superfood, goedkoop, gezond en puur natuur.

Bron: organichealth.co

Kurkuma super gezond werkt tegen chronische ontsteking

door | 2 Reacties In categorie: Antioxidanten, Geneeskrachtig, Inspirerende Films, Super Foods, Voeding, Voeding

Kurkuma, Koenjit of Curcumine is een populair en veelgebruikt kruid, zowel in de keuken als voor de gezondheid. Ikzelf gebruik biologische kurkuma al een hele tijd als toevoeging in mijn eten en in mijn smoothie ‘s morgens. Ik vind de smaak lekker in het eten, het is een geel kruid met een wat bittere smaak en de laatste tijd koop ik de verse biologisch wortel (geelwortel)

Kurkuma is een krachtige antioxidant. Kurkuma wordt in het lichaam omgezet tot een nog krachtigere antioxidant dan kurkuma zelf. Kurkuma is echt een superkruid en het ondersteunt de normale werking van hart en bloedvaten, de spijsvertering en de leverfunctie. En heeft een hele krachtige ontstekingsremmende werking.

Kurkuma wordt gewonnen uit de wortel van de plant curcuma longa; een plant die tot de gember familie wordt gerekend. Kurkuma wordt ook wel Koenjit, Curcumine, Curcuma en geelwortel genoemd.

Wat doet Kurkuma of eigenlijk Curcumine?

Kurkuma veroorzaakt geen bijwerkingen, zoals bijna de meeste chemisch gecreëerde medicijnen wel doen. Sterker nog Kurkuma beschermt juist de maag- en darmwand tegen de negatieve effecten van het gebruik van medicijnen! Daarom is het ook prima om deze middelen samen te gebruiken, maar ik zou wel altijd met mijn reumatoloog overleggen.

Lees hier meer over Kurkuma: mogelijk bredere toepassing dan chemotherapie!

Opname kurkuma verbeteren

Het is bijna te goed om waar te zijn, er is echter een, oplosbaar, probleem met kurkuma, het is moeilijk opneembaar. Maar er is een eenvoudige manier om dit te verbeteren door het samen te nemen met zwarte peper 1% (dankzij de stof piperi­ne). Ik mix het daarom meestal met wat verse zwarte peper en lijnzaadolie.

Shirt Don't Momoa Doing Except Aquaman I Like Anything Today Jason Feel lTKJcuF31

Recente berichten

 • Slaap, een ondergewaardeerd wondermiddel
 • Vaccineren, bewustwording en verantwoorde keuzes
 • Onkruidverdelger Roundup met glyfosaat is gevaarlijk
 • Gezonde voeding vermindert depressie
 • Ketogeen dieet, meer vet en koolhydraatbeperkt

Categorieën

Navigatie

 • Agenda
 • Contact
 • Privacy statement
 • Algemene voorwaarden

Ontvang meldingen over je gezondheid, voeding en supplementen

Gezondheid & Voeding wil jou graag op de hoogte houden over de laatste ontwikkelingen, als het gaat over gezonde voeding, hoe en wat je het beste kunt eten en hoe belangrijk ontspanning en goed slaap is. Voer hieronder je e-mailadres in om je te abonneren op onze lijst met e-mailaankondigingen.

Je privacy is beschermd en je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Abonneer je nu als je echt alles wilt weten over je gezondheid en wat het beste is om te eten, zo objectief mogelijk gebracht, met een open kijk op de wereld, die in mijn ogen altijd dicht bij de natuur moet staan.

Bedankt voor je inschrijving

Zodra je op inschrijven klikt, sturen we je een e-mail met de vraag je gratis abonnement te bevestigen.

Pin It on Pinterest

Shirt Don't Momoa Doing Except Aquaman I Like Anything Today Jason Feel lTKJcuF31